Ikke rigtig yogaDet er ikke “rigtig” yoga.

Med mellemrum bliver min yoga undervisning omtalt som: ikke rigtig.

Der bliver sagt ting som: "Når man har været hos dig og så prøver rigtig yoga igen..."

"Kan du anbefale en anden yogaform, som jeg kan supplere din yoga med? Altså normal yoga?..."

Det morer jeg mig over i mit stille sind. Og kontemplerer, for jeg synes det er SÅ interessant.


Mange har hørt mig sige "yoga er hvad du gør det til".


Hvis yoga for dig handler om at blive smidig og stærk - tillykke det kan du med yoga!

Eller om at holde dig "evigt ung" eller at få mere energi - tillykke det kan du med yoga!

Eller om at få en god balance/core - tillykke også med det!!

For yoga kan det hele!! Er det ikke bare fedt?


Yoga for mig handler allermest om at lytte indad - det handler faktisk om "både og" - men mest at LYTTE. Det gælder uanset hvilken form for yoga jeg kaster mig over.

Sådan har det bestemt ikke altid været - nej! det handlede rigtig meget om at blive og gøre "perfekt". Det skulle være sveddryppende, straffende, udholdende yoga, hvor jeg skulle gøre mig fortjent til "savasana". (Afslutningen af en yogaklasse, hvor du ofte ligger stille og modtager en guidet kropsscanning).


I dag lytter jeg indad. Mærker. Sanser.


Hvad fortæller min krop mig?

Min super intelligente, til tider 180 år trætte og andre tider sprælske, boblende, levende krop... Hvad fortæller den mig?

Det er blevet en måde at have status på. Er der noget jeg skal have kigget på i mit liv?

Hvis jeg har været inde i en travl periode og heraf meget oppe i mit hoved, skal jeg være meget opmærksom for ikke at gå på autopilot. Det er min erfaring. For går jeg på autopilot er jeg endnu mere uopmærksom og i min begejstring kommer jeg til at fylde mere og mere på.

Mange omkring mig ved, at jeg er en stor ja-(klap)-hat: jeg vil det hele!!!

Dvs. autopiloten gør, at jeg glemmer at mærke efter og ender med at fylde ALT for meget på.

Jeg giver min iltmaske til andre først, følger ikke min nye sti, med de gode pålidelige varder jeg selv nøje har bygget og lagt, men går den vej jeg plejede og tror jeg ved bedre. Tænker: "Det går da meget godt!"...

Lige indtil kroppen begynder at skrante. Jeg får ondt i lænden, spænder op forskellige steder, får ondt i halsen, i den dur.

Så yoga for mig handler ikke længere om, at lave en korrekt stilling, der hedder det korrekte navn, med det korrekte formål, på den korrekte måde, i det korrekte tøj, med det korrekte udstyr til den korrekte musik og omgivet af de korrekte dufte... (Det kan også noget!)

Det handler om at lytte indad.

Hvad fortæller min krop mig?

Det tager tid at lære - bevares - men når først du har lært det...


Hold nu KÆFT, hvor er det lækkert!!!! (Pardon my french).


En kæmpe inspiration (udover Flora Tara, Simon Krohn og Henriette Dan) er hende her:

Birgitte Gorm Hansen. Er det ikke bare LÆKKERT!?!


https://www.facebook.com/Birgitte.Gorm.Hansen/videos/10218627829899664/UzpfSTY2MTMwMzAwMTpWSzo4NTIwNzUxMDUyMTI5MzM/?post_tag_id=793379301082514

Den yoga jeg underviser er en aaanelse mere traditionel og ikke spor avanceret, dog bliver du introduceret til elementer af "ikke rigtig yoga"... Er det ikke lidt vildt, at yoga kan se sådan ud?


Så hvad er "rigtig" yoga?


Måske blev du inspireret ❤️

Alt tað besta,

Elin


0 kommentarer