Havde vi en aftale?Every now and then sker det for mig, at jeg har noteret således i min kalender:


Kl. 9.00 - 10.00 !?!

Så imellem kl. 9.00-10.00 torsdag morgen skal jeg... Blank....

Hvad?!?!


Det sker jævnligt. To gange denne måned har jeg skrevet et tidspunkt, uden beskrivelse af hvad aftalen går ud på eller med hvem.

En anden ting, der opstår tiere for mig er, at jeg skriver et telefonnr. ned på en stump papir eller i min kalender uden forklaring. Blot et telefon nummer. Den er også lidt svær.

Jeg kan komme langt med 118 nummeroplysningen, men det er ikke altid jeg får sporet mig ind på emnet alligevel og rigtigt ofte eksisterer pågældende nummer ikke i deres register.


Senfølger af stress?


Det kunne det godt være. Ikke fordi det absolut skal begrundes eller jeg skal gøre mig til offer. (Hvilket netop ikke sker, når jeg er bevidst nærværende. Mindful).

Men det er blevet ret vigtigt for mig at skrive ting ned.

Det er der to årsager til:

Den første er, at efter to omgange med stress ligger der en grundtvivl i mig ift. min hukommelse. Det rystede mig voldsomt, hvordan ting kunne fordufte fra min hukommelse. Aftaler. Hele samtaler. Fuldstændigt slettet.

Den anden årsag er, at så skal jeg ikke bruge så mange ressourcer på at huske.


Jeg kan være mere til stede i nuet. Med nærvær.

Bekymrede, ængstelige stressede jeg ville højst sandsynligt skælde ud over at være så sløset, panikke over ikke at huske hvad det var jeg skulle og blive monster bekymret for, om jeg var ved at blive dement el.lign. For det er en anden ting, der lidt tog fusen på mig - hypokondrien. Men det er en anden historie til en anden god gang.

Derfor kan jeg ikke gentage ofte nok, hvor taknemmelig jeg er over i sin tid, at invitere mindfulness ind i mit liv igen.

Så jeg igen kunne finde tilbage til mit nysgerrige, milde og omsorgsfulde sind.

Uden al den angst, bekymring og selvbebrejdning.

Det at have genlært at være mindful - nærværende - gør i dette tilfælde helt konkret, at det ikke bliver en bekymring, at jeg glemmer. Jeg møder det nysgerrigt, forsøger at finde ud af hvad aftalen gik ud på - kan også le ad det - og ofte løfte og slippe skuldrene, imens jeg “trykker på pyt-knappen”.

Hvad er udtrykket for at løfte og slippe skuldrene? "At yppa øksl" hedder det på færøsk.

Hvis du er en af mine blanke aftaler eller jeg ikke har ringet tilbage, så beklager jeg meget. Forhåbentlig ventede du ikke forgæves, men rakte ud efter mig?

Du skal i hvert fald vide, at jeg gjorde det ikke med vilje.

Omsorgsfuldt vil jeg se på, hvorfor jeg mon ikke var nærværende, da jeg noterede aftalen i min kalender og forsøge at være mere nærværende fremover.


Hvordan møder du dine udfordringer?


Alt tað besta ❤️

Elin

0 kommentarer